Versant Object Database (известен още като VOD или просто Versant) е продукт предназначен за големи предприятия, който поддържа масивна конкурентност и големи набори от данни, създаден от „Versant Corporation“.

Versant Object Database
Logo
Информация
РазработчикVersant Corporation
Последна версия8.0.2.15[1]
Програмен езикJava, C, C#, C++, Smalltalk, Python
Операционна системаCross-platform Solaris, Linux, Windows (NT thru Vista), AIX, HP-UX (both 32 and 64 bit for all platforms)
СтатусActive
Вид софтуерObject Database
ЛицензAll rights reserved
Уебсайтwww.versant.com

The Versant Object Database позволява на разработчиците използващи обектно-ориентирани езици за програмиране като Java, C# и C++ да използват операции с които да съхраняват информацията си като позволяват съответния език да бъде и основен език и за базата данни (Data Definition Language (DDL)).

Като цяло, с VOD се постига устойчивост, като се обявява списъка на класовете в модела, които ще бъдат устойчиви. Допълнителни API-та съществуват, извън границите на простите операции, като осигуряват по-разширени възможности за решаването на практически проблеми, които се появяват когато занимават с оптимизация на производителността и мащаба на системи с гоялм обем данни, много потребители едновременно, латентност на мрежата, дискови затруднения и т.н.

Източници редактиране

  1. VOD patches and releases announcements // Versant. Посетен на 18 октомври 2012.