Разлика между версии на „Гамбит“

11 байта изтрити ,  преди 1 година
м
без интервал
No edit summary
м (без интервал)
 
 
Ето началните ходове на някои гамбити:
# Приет царски гамбит – гамбит на коня<br /> <code>'''1.''' e2-e4 e7-e5 '''2.''' f2-f4 e5:f4 и тук '''3.''' Kg1-f3</code>
# Приет царски гамбит – гамбит на офицера<br /> <code>'''1.''' e2-e4 e7-e5 '''2.''' f2-f4 e5:f4 и тук '''3.''' Оf1-c4</code>
# Контрагамбит Фалкбеер <br /> <code>'''1.''' e2-e4 e7-e5 '''2.''' f2-f4 d7-d5</code>
# Централен гамбит <br /> <code>'''1.''' e2-e4 e7-e5 '''2.''' d2-d4 e5:d4 '''3.''' Дd1:d4</code>
# Шотландски гамбит <br /> <code>'''1.''' e2-e4 e7-e5 '''2.''' Kg1-f3 Kb8-c6 '''3.''' d2-d4 e5:d4 '''4.''' c2-c3 d4:c3</code>
# Северен гамбит <br /> <code>'''1.''' e2-e4 e7-e5 '''2.''' d2-d4 e5:d4 '''3.''' c2-c3 d4:c3 '''4.''' Of1-c4 c3:b2 '''5.''' Oc1:b2</code>
# Латишки гамбит <br /> <code>'''1.''' e2-e4 e7-e5 '''2.''' Kg1-f3 f7-f5</code>
# Гамбит Евънс<br /> <code>'''1.''' e2-e4 e7-e5 '''2.''' Kg1-f3 Kb8-c6 '''3.''' Of1-c4 Of8-c5 '''4.''' b2-b4 Oc5:b4 '''5.''' c2-c3</code>
# Дамски гамбит <br /> <code>'''1.''' d2-d4 d7-d5 '''2.''' c2-c4 e7-e6</code>
# Приет дамски гамбит <br /> <code>'''1.''' d2-d4 d7-d5 '''2.''' c2-c4 d5:c4</code>
# Контрагамбит Албин <br /> <code>'''1.''' d2-d4 d7-d5 '''2.''' c2-c4 e7-e5</code>
 
[[Категория:Дебюти (шах)]]