Шандор Радо (психоаналитик): Разлика между версии

Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
м нека не спекулираме без източници
Ред 69:
 
* „Страх от кастрация при жените“ (1933), Fear of castration in women
: Идеите на това есе са за пръв път представени през [[1931]], в него Радо не се интересува от ранните вагинални усещания, но поставя акцент върху момента на реализиране на пениса от момичетата и трите фази: искането "искам го", фантазията "имам го", осъзнаването "нямам го" и като следстиеследствие травматичното "парализиране на чувствата" и дори "вагинален мазохизм". <ref>[http://books.google.co.uk/books?id=ahFJNyG0pTcC&pg=RA1-PA34&lpg=RA1-PA34&dq=fear+of+castration+in+women+rado&source=bl&ots=yUgGg3Evwo&sig=7z7hc5woGjhLlZfEj90cyL9ahk8&hl=en&ei=31JeSrTPE9yOsAbm5JiXDA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=5 Female psychology, Eleanor Schuker, Nadine A. Levinson, стр. 34]</ref>
 
* {{en икона}} „Критически анализ на концепцията за бисексуалността“ (1940) [http://www.psychosomaticmedicine.org/cgi/reprint/2/4/459.pdf Онлайн на английски] - A Critical Examination of the Concept of Bisexuality.
:Тук Радо се опитва да спекулира по отношение на бисексуалността{{източник}}, базирайки своите размишления върху Пирът на [[Платон]], където са обяснени хетеросексуалността и хомосексуалността през идеята за търсещите се и желаещи се половини на предишно едно (виж [[Хомосексуалност#Европа|История на хомосексуалността в Европа]]), като Радо използва митът само в неговата половина за формирането на хетеросексуалността.
 
== Източници ==