Валв Корпорейшън: Разлика между версии

Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Файлът „VALVe.jpg“ е изтрит от Общомедия от потребител INeverCry поради: Copyright violation, see c:Commons:Licensing.
BotNinja (беседа | приноси)
м Шаблон:Main → Шаблон:Основна
Ред 164:
 
==''Half-Life''==
{{MainОсновна|Half-Life}}
След осигуряване на лиценз за [[Quake Engine]] (чрез помощта на приятеля [[Майкъл Абраш]] от [[id Software]]) в края на 1996 г., Нюъл и Харингтън започнали работа по ''[[Half-Life]]''. Първоначално планирана да излезе в края на 1997 г., ''Half-Life'' обаче бе пусната чак на 19 ноември 1998 г. Valve придобиват TF Software PTY Ltd, създателите на ''[[Team Fortress]]'' (модификация на ''[[Quake]]'') през май 1998 г. с намерението да се създаде самостоятелна ''[[Team Fortress]]'' игра. Модификацията ''[[Team Fortress Classic]]'' е основен „порт“ на оригиналната модификация ''Team Fortress'' от ''Quake'', пусната за ''Half-Life'' през 1999 г.
Gearbox допринесли много след излизането на ''Half-Life''. [[Gearbox Software]] са основни разпространители на ''Half-Life'' допълненията ''[[Half-Life: Opposing Force]]'' и ''[[Half-Life: Blue Shift]]'' заедно с домашните конзолни версии на ''Half-Life'' за [[Sega]] [[Dreamcast]] и [[Sony]] [[PlayStation 2]], които включват и трети допълнения като ''[[Half-Life: Decay]]'', които пък позволяват двама играчи да играят на разделен екран [[Заедно|кооперативно]].
 
==Steam==
{{MainОсновна|Steam}}
Valve обяви своята платформа за игри [[Steam]] през 2002 г. По онова време изглеждаше просто да бъде метод за рационализиране на поправки онлайн във видеоигрите, но по-късно е пуснат като заместител на голяма част от [[Game Framework|структурата]] на услугата [[World Opponent Network]], а също и като система за дистрибуция/управление на цифрови права за цели игри.