Разлика между версии на „Беседа:Деяновци“

м
редакция без резюме
(Нова страница: == Порекло на династија Дејанович? == Деспот Деиан е рожден највероватно роден в североисточ...)
 
м
 
== Порекло на династија Дејанович? ==
==
Деспот Деиан е рожден највероватно роден в североисточна Черна Гора, па како може да биде Блгарин? Први пут се Дејан поминува в Дубровник като Дејан Мењак, велможа в Рашка. А днес најголем број Драгаша живее в Област Плевла в Черна Гора. И аз см Блгарин от Босилеград и се декларирам така, ама ка нешто нее истина, нее. Имаме голема историја, коџа цареви, кралеви, две големи империи, оти да краднеме историја која нее наша?
263

редакции