Мартина Хингис: Разлика между версии

Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
м замяна с n-тире; козметични промени
Ред 53:
== Биография ==
=== 1980-1993: Детство и първи стъпки в спорта ===
Родена е в семейство на тенисисти, майка ѝ Мелани Молитор ({{Lang-sk|Melanie Molitorová}}) е №10 в националната ранглиста на [[Чехословакия]],<ref>[http://www.pecsmedicaluniversity.info/famous-hungarians.asp Welcome to PECS University - College of Medicine]</ref> баща и&#768;ѝ Карол Хингис е треньор по тенис в [[Кошице]], което е и родното и&#768;ѝ място. Кръстена е на [[Мартина Навратилова]], която е любимата тенисистка на майка и&#768;ѝ. Когато е на седем годишна възраст родителите и&#768;ѝ се развеждат. Майка и&#768;ѝ се омъжва повторно за швейцарския компютърен специалист Андреас Цог и заедно с Мартина се премества в [[Трюбах]], [[Швейцария]].
 
Започва да тренира тенис на две годишна възраст под ръководството на майка си, а на 4 играе в първия си турнир. След няколко успешни състезания през 1993 г. печели първия си турнир от календара на [[международна тенис федерация|международната тенис федерация]]. Тогава тя е на 12 години. Същата година печели и детския турнир на [[Открито първенство на Франция|Ролан Гарос]]. Така Мартина става най-младата тенисистка печелила такава титла.
 
=== 1994-1995: Начало на професионалната кариера ===
През 1994 г., когато участва в първия си професионален турнир, който се провежда в [[Цюрих]], се записва под номер 387 в световната тенис ранглиста. В дебюта си печели срещу Пати Фендик, а във втория кръг губи от [[Мери Пиърс]]. В следващите турнири в [[Есен (Германия)|Есен]] и [[Филдерщат]] стига до четвъртфиналите и достига 87 място в световната ранглиста.
 
На младата и&#768;ѝ възраст не се обръща много голямо внимание. Тя впечатлява съперничките си повече със своята необикновена, тактическа и умна игра на корта. Хингис се отличава със силните си удари, доброто пласиране на топките, добрата игра на мрежата и силно развитото си чувство за развитие на играта. Това е така наречената ''Пауърплей'' (''Powerplay'') игра.
 
През 1995 г., когато е на 14 години, става най-младата тенисистка, спечелила мач от турнир от Големия шлем. Това се случва на [[Открито първенство на Австралия|Откритото първенство на Австралия]]. На турнира в [[Хамбург]] през същата година достига и до първия си финал в турнир от женската тенис асоциация. На [[Открито първенство на САЩ|Откритото първенство на САЩ]] достига за пръв път до четвъртфинал на турнир от Големия шлем. В края на годината вече е на 16 място в световната ранглиста.
Ред 67:
През 1996 г. Мартина достига четвъртфинал на [[Открито първенство на Австралия|Аустрелиън Оупън]]. Постига още един голям успех като побеждава първата в световната ранглиста по това време - [[Щефи Граф]] на турнира в [[Рим]].
 
Кулминацията на сезона и&#768;ѝ е участието на [[Уимбълдън]] на двойки, който тя печели на рекордните 15 години и 9 месеца заедно с Хелена Сукова. Единствено англичанката [[Шарлот Дод]] е била малко по-млада от нея, когато печели същия турнир през 80-те години на [[19 век]]. Следват две силни срещи с Щефи Граф на същия турнир и на [[Открито първенство на САЩ|Откритото първенство на САЩ]], които тя губи, но това не и&#768;ѝ пречи да се изкачи до топ 10 в световната ранглиста.
 
Първата си индивидуална титла печели на турнира във Филдерщат, където побеждава тенисистки като [[Аранча Санчес-Викарио]], [[Линдзи Дейвънпорт]] и Анке Хубер. На финала на турнира в [[Оукланд]] побеждава убедително [[Моника Селеш]] с 6:2, 6:0.
Ред 78:
През тази година не успява да спечели само [[Открито първенство на Франция|Откритото първенство на Франция]] от четирите турнири от Големия шлем. На финала е победена изненадващо от [[Ива Майоли]]. Няколко седмици след това Мартина отново се записва в историята като става най-младата тенисистка спечелила [[Уимбълдън]] през [[20 век]]. На финала побеждава [[Яна Новотна]] с 2:6, 6:2, 6:3. Единствено Шарлот Дод, която печели турнира през 1884 г., е била с няколко месеца по-млада от нея.
 
Следва [[Открито първенство на САЩ|Откритото първенство на САЩ]], на финала на което побеждава [[Винъс Уилямс]]. 1997 г. остава най-успешната година на Хингис. Тя печели общо 12 турнира, но също така страда от контузии. Любителите на тениса с нетърпение очакват сблъсъка и&#768;ѝ с Щефи Граф на финала в [[Токио]]. Срещата така и не се състои поради контузия на Граф. Балансът от срещите им остава в полза на германката.
 
=== 1998: С титла само от един голям турнир ===
1998 година започва подобно на предишната, много успешно за Хингис. Тя печели за втори път Аустрелиън Оупън като на финала смазва Кончита Мартинес с 6:3, 6:3. След тази титла обаче не успява да повтори миналогодишните си успехи. Достига до финала на Откритото първенство на САЩ, където губи от Линдзи Дейвънпорт.
 
В края на годината успява да спечели пет турнира от женската тенис асоциация. Една от причините за не чак толкова успешната година е подходът и&#768;ѝ към срещите. Тя продължава да води тактическа и технически добре ориентирана игра на корта срещу силни състезателки като сестрите [[Винъс Уилямс|Винъс]] и [[Серина Уилямс]], но това разкрива много от слабостите и&#768;ѝ. Освен Уилямс трудни нейни съпернички по това време са [[Дженифър Каприати]] и Линдзи Дейвънпорт. В повечето от мачовете те се представят физически и психически по-добре от Мартина.
 
Точно Дейвънпорт с победата си на Флашинг Медоус през октомври 1998 г. слага край на 80-седмичното задържане на Хингис на върха на световната ранглиста. Така тя завършва годината на 2-ро място.
 
=== 1999: Победа в Австралия и драматичен финал в Париж ===
[[КартинкаФайл:Kournikova-Hingis-SYD-1.jpg|thumbмини|300px|Курникова и Хингис през 2002 г. в Сидни]]
Новата година за Хингис отново започва като изминалите две - с победа на [[Открито първенство на Австралия|Аустрелиън Оупън]]. Това е третата и&#768;ѝ поредна победа в този турнир. Последно преди нея това са сторили Моника Селеш и Щефи Граф. Заедно с [[Анна Курникова]] печели турнира при женските двойки. Двете успяват да сформират много силен тим, който получава прозвището „Спайс гърлс в тениса“.
 
Въпреки големите си успехи и победи Хингис започва да се държи неуважително към някои от съперничките си и провокира вниманието на жълтата преса. Много от медиите я критикуват, че е изгубила чувството си за уважение към тях. Един от най-прочутите нейни коментари е относно откритата лесбийка [[Амели Моресмо]], която тя нарича „наполовина мъж“. На финала на турнира в Австралия двете се поздравяват само с ръкостискане и обикновените целувки по бузата. По-късно Хингис прави и подобни коментари спрямо сестрите Уилямс, Линдзи Дейвънпорт и Щефи Граф.
 
Това предизвиква голямо напрежение и очакване на спортната общественост към предстоящ мач между нея и [[Щефи Граф]]. Най-после това се случва на финала на [[Открито първенство на Франция|Ролан Гарос]]. В интервю преди мача Хингис заявява, че времето на Граф вече е отминало и тя трябва да отстъпи на по-младите. Срещата започва с надмощие на Хингис и тя печели първия сет с 6:4. Несигурната игра на Щефи продължава и тя позволява на съперничката си да поведе с 5:4 във втория сет. След като и&#768;ѝ остават три точки до победата, съдията отсъжда спорно решение в полза на германката и Хингис излиза извън контрол, като впоследствие публиката се обръща против нея. В този момент Щефи Граф се мобилизира и печели сета с 7:5. Третият сет продължава да се развива в полза на Граф и тя го печели с 6:2. Това е последната среща между двете тенисистки като баланса на срещите остава в полза на германката, която има 7 победи и само 2 загуби.
 
На [[Открито първенство на САЩ|US Оупън]] Хингис отново губи на финала, но този път от Серина Уилямс. В последната си среща от световните серии за жени швейцарката губи в два сета от Линдзи Дейвънпорт.
Ред 100:
 
=== 2000-2003: Контузии и губене на добрите позиции ===
Проблемите за Хингис, започнали от 1999 г., продължават и в следващите години. Срещу нея се появява силна конкуренция от страна на така наречените ''пауър'' тенисистки - Винъс Уилямс, Серина Уилямс, Линдзи Дейвънпорт и Дженифър Каприати. Срещите между нея и тях се превръщат в двубои на различните системи на игра.
 
След трите поредни победи на Аустрелиън Оупън Хингис не успява да защити титлата си за четвърти път и губи на финала от Линдзи Дейвънпорт. Това остава и единственият финал на турнир от Големия шлем, на който Хингис успява да се добере през тази година. На Ролан Гарос губи на полуфинала от [[Мери Пиърс]], а на четвъртфинала на [[Уимбълдън]] и на полуфинала на откритото първенство на САЩ не успява да победи [[Винъс Уилямс]]. Въпреки че не успява да спечели нито един турнир от Големия шлем, Хингис остава на първо място в световната ранглиста с 9 турнирни победи.
 
През 2001 година отново достига финал в Австралия, но за втори пореден път го губи. Този път непреодолима за нея се оказва американката Дженифър Каприати (4:6; 3:6). След поредния загубен голям финал отношенията между Хингис и майка и&#768;ѝ Мелани Молитор, която е неин треньор, се усложняват.
 
На Ролан Гарос за пореден път Мартина спира участието си на полуфинала. И отново за пореден път е отстранена от Дженифър Каприати. Слабата игра на швейцарката продължава, за да се стигне до изненадващото отпадане от Уимбълдън още в първи кръг. На откритото първенство в САЩ достига до полуфинал, но губи от Серина Уилямс.
Ред 110:
Една от причините за срива в играта на Хингис е, че тя не може да се справи със силната, бърза и безкомпромисна игра на конкурентките си. Тя остава вярна на стила си и предпочита да играе тактически.
 
Като добавка към неприятната ситуация се появяват и няколко контузии. През октомври 2001 г. претърпява операция на десния крак. В края на годината завършва на 4-то място в световната ранглиста. Общото време, което е прекарала като номер едно е 209 седмици - рекорд, който все още не е подобрен.
 
През 2002 г. Хингис успява да достигне за шести пореден път до финала на Аустрелиън Оупън. В драматичен мач тя отново губи от Дженифър Каприати (6:4; 6:7; 2:6). През май същата година отново получава контузия и се оперира. Поради непрестанните здравословни проблеми се появяват слухове за отказване на тенисистката от тениса.
Ред 121:
През февруари [[2005]] Хингис решава да вземе участие на турнира в [[Патая]] ([[Тайланд]]), който е част от световните серии за жени. Тя твърдо заявява, че няма да се бори за точки за световната ранглиста, а за победа в турнира и че парите ще отидат за подпомагане на бездомните деца и майки в Тайланд. Въпреки добрата цел, швейцарката губи още в първия кръг от германката Марлене Вайнгертнер (6:1; 2:6; 2:6).
 
След няколко месеца отново решава да се появи на състезание. Тя взима участие в американската ''World-Team-Tennis-Liga'', в която взимат участие много оттеглили се професионални тенисисти. Завършва турнира с 18 победи и 1 загуба, с което спомага отборът и&#768;ѝ да спечели лигата. Побеждава и [[Мартина Навратилова]].
 
На [[3 декември]] същата година обявява официално, че смята да се завърне в професионалния тенис.
 
=== 2006 и 2007: Втора кариера ===
[[КартинкаФайл:Martina Hingis Australian Open 2006.JPG|thumbмини|Хингис на откритото първенство на Австралия през 2006]]
Мартина се завръща официално на корта на 1 януари 2006 г. на турнира в [[Бризбейн]], [[Австралия]]. Завръщането и е низ от успехи и неуспехи. Успехите и от златните години така и не се повтарят. Отново контузиите, по-силните от нея сестри Уилямс, Амели Моресмо и Ким Клайстърс и&#768;ѝ попречват да стигне до големи победи.
 
На турнира в Голд Коуст тя достига до полуфинали на сингъл и на двойки, но не успява да се класира на финала. Малко по-късно на Аустрелиън Оупън успява да достигне четвъртфинал, където губи от [[Ким Клайстърс]], но за сметка на това печели титлата в смесените двойки.
Ред 147:
За изненада на повечето експерти Мартина решава да се завърне за Уимбълдън. Както и предишната година отново не успява да преодолее трети кръг. Поради дългата пауза и периода си на възстановяване не е в необходимата форма, за да преодолее съперничката си Лора Гренвил.
 
Следват тежки загуби. В [[Сан Диего]] губи от сънародничката си [[Пати Шнидер]] с 1:6, 7:6, 3:6. На откритото първенство на САЩ пък не успява да преодолее никому неизвестната Виктория Азаренка (6:4, 1:6; 0:6). Така сезонът през 2007 г. се оказва белязан от много неуспехи и контузии за Хингис. На 11 октомври е последният и&#768;ѝ мач, на турнира в [[Пекин]], който също не успява да спечели.
 
=== 2007: Край на кариерата и допинг скандал ===
На [[1 ноември]] [[2007]] г. Хингис обявява официалното си оттегляне от професионалния тенис на пресконференция в Глатбург. Също така отхвърля факта, че е приемала [[кокаин]] по време на [[Уимбълдън]]. Допинг проверката, за която се твърди, че е положителна се е състояла на [[29 юни]] [[2007]].<ref>[http://sportal.bg/news.php?id=71762 Мартина Хингис призна, че е дала положителна допинг-проба за кокаин]</ref> Хингис също заявява, че не желае да започва дълго съдебно дело, за да докаже, че е невинна. Други причини за оттеглянето и&#768;ѝ са нестихващите контузии и както тя сама споменава напредналата и&#768;ѝ възраст. <ref>NZZ Online: [http://www.nzz.ch/nachrichten/sport/aktuell/martina_hingis_positiv_auf_kokain_getestet_1.578108.html Im fahlen Licht des Dopingverdachts]</ref>
 
На [[8 ноември]] същата година обявява, че смята да се бори за да докаже невинността си.<ref>faz.net: [http://www.faz.net/s/Rub9CD731D06F17450CB39BE001000DD173/Doc~EFA85E7591F9D4D138A34A3E195B267BB~ATpl~Ecommon~Scontent.html Hingis will nun doch kämpfen]</ref>
По-късно става ясно, че е наказана за 2 години без право да играе тенис (01.10.2007 - 30.09.2009), a победите и&#768;ѝ от Уимбълдън и парите спечелени от турнира са отнети.<ref>[http://www.sueddeutsche.de/sport/ticker/news/iptc-bdt-20080104-226-dpa_16559998/ Hingis wegen Dopings für zwei Jahre gesperrt]</ref><ref>[http://sportal.bg/news.php?id=80268 Мартина Хингис официално наказана за две години] посетен на 05.01.2008</ref>
 
Общо седмиците, които е прекарала в световната ранглиста са 209.
 
== Личен живот и скандали ==
[[КартинкаФайл:Martina Hingis Indian Wells 2006 1.jpg|мини|Мартина Хингис на Индиън Уелс, 2006]]
През 2006 г. Хингис се сгодява с тенисиста [[Радек Щепанек]], но през август 2007 г. се разделят. Мартина има славата на често сменяща интимните си партньори. Имала е връзка с [[футболист]]а [[Сол Кембъл]], [[голф]]ъра Серхио Гарсия, тенисистите Джъстин Гимълстоб, Хулиан Алонсо и Магнус Норман.<ref>[http://thestar.com.my/sports/story.asp?file=/2007/1/21/sports/16637582&sec=sports Hingis’ man Stepanek pooh-poohs the ‘black widow syndrome’]</ref>
 
Ред 167:
След края на тенис кариерата си Хингис се отдава на [[конен спорт|конния спорт]] и получава лиценз за участие в състезания.<ref>http://sport.netinfo.bg/?tid=40&oid=1144637</ref>
 
* На [[Открито първенство на Австралия|Аустрелиън Оупън]] през [[1999]] г. по време на пресконференция коментира [[Амели Моресмо]] така: „Тя е тук с приятелката си. Вече е наполовина мъж.“<ref>{{cite news|title=Mauresmo speaks of lesbian relationship as coach rips Hingis|url=http://www.canoe.ca/SlamTennis99AustralianOpen/jan30_mau.html|publisher=SLAM!|date=[[30 януари]], [[1999]]}}</ref>
 
* През 90-те години на 20 век става известна с дерби мачовете си с [[Анна Курникова]]. Тя ги коментира така: „Какво дерби? Аз печеля всички мачове.“ Според Саймън Барнс от вестник [[Таймс]] при една от срещите им Мартина и&#768;ѝ е казала: „Мислиш си, че си кралицата. Но кралицата съм аз“.<ref>[http://www.askmen.com/women/models_100/141c_martina_hingis.html AskMen.com - Martina Hingis pics]</ref>
 
* През 2001 г. в интервю за списание Тайм изразява убедеността си, че сестрите Уилямс имат предимство в тениса, защото са черни. През 1999 г. пък казва, че двете имат големи усти и никога не спират да говорят.<ref>[http://www.juliannemalveaux.com/affirm_action_adv.htm Julianne Malveaux on Business and Economics]</ref><ref>[http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9400E4D8153AF930A3575AC0A96F958260&sec=&spon=&pagewanted=all U. S. OPEN; Serena Williams Wins Match, Then Takes a Shot at Hingis]</ref>
 
* По време на пресконференция през 1999 г. нарича [[Яна Новотна]] „стара и бавна“. Така отговаря на въпроса защо двете вече не играят заедно на двойки.<ref>{{cite news|title=Riot Girls|author=Chris Smith|url=http://nymag.com/nymetro/news/sports/features/5107/|date=[[20 август]], [[2001]]|publisher=New York Magazine}}</ref>
 
== Класиране в ранглистата в края на годината ==
Ред 242:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Филдерщат]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Анке Хубер]]
| 6-2 3-6 6-3
Ред 248:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Оукланд (Калифорния)|Оукланд]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Моника Селеш]]
| 6-2 6-0
Ред 254:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''1997'''
| {{флагче|Австралия|Австралия}} [[Сидни]]
| III - $ 342&nbsp;500
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Дженифър Каприати]]
| 6-1 5-7 6-1
Ред 266:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Щефи Граф]]
| Отказ
Ред 272:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Париж]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Анке Хубер]]
| 6-3 3-6 6-3
Ред 278:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Маями]]
| I - $ 1&nbsp;750&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Моника Селеш]]
| 6-2 6-1
Ред 284:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Хилтън Хед Айлънд]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Моника Селеш]]
| 3-6 6-3 7-6(5)
Ред 296:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Станфорд (Калифорния)|Станфорд]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Кончита Мартинес]]
| 6-0 6-2
Ред 302:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Сан Диего]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Моника Селеш]]
| 7-6(4) 6-4
Ред 314:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Филдерщат]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Лиза Реймънд]]
| 6-4 6-2
Ред 320:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Филаделфия]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 7-5 6-7(7) 7-6(4)
Ред 332:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[БНП Париба Оупън|Индиън Уелс]]
| I - $ 1&nbsp;250&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 6-3 6-4
Ред 338:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Хамбург]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| 6-3 7-5
Ред 344:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{Флагче|Италия|Италия}} [[Рим Мастърс|Рим]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Винъс Уилямс]]
| 6-2 3-6 6-2
Ред 362:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 1&nbsp;050&nbsp;000
| {{флагче|ЮАР|ЮАР}} [[Аманда Кьотцер]]
| 6-2 6-1
Ред 368:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Хилтън Хед Айлънд]]
| I - $ 1&nbsp;050&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| 6-4 6-3
Ред 374:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
|{{флагче|Германия|Германия}} [[Открито първенство на Германия по тенис (жени)|Берлин]]
| I - $ 1&nbsp;050&nbsp;000
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Жули Алар-Декюжи]]
| 6-0 6-1
Ред 380:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Сан Диего]]
| II - $ 520&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Винъс Уилямс]]
| 6-4 6-0
Ред 386:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
|{{флагче|Канада|Канада}} [[Торонто]]
| I - $ 1&nbsp;050&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Моника Селеш]]
| 6-4 6-4
Ред 392:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Филдерщат]]
| II - $ 520&nbsp;000
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Мери Пиърс]]
| 6-4 6-1
Ред 398:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''2000'''
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 1&nbsp;080&nbsp;000
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Сандрин Тестю]]
| 6-3 7-5
Ред 404:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Маями]]
| I - $ 2&nbsp;525&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 6-3 6-2
Ред 410:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Хамбург]]
| II - $ 535&nbsp;000
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]
| 6-3 6-3
Ред 416:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{Флагче|Нидерландия|Холандия}} [[Хертогенбош]]
| III - $ 170&nbsp;000
| {{Флагче|Румъния|Румъния}} [[Руксандра Драгомир-Илие]]
| 6-2 3-0 отк.
Ред 422:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
|{{флагче|Канада|Канада}} [[Монреал]]
| I - $ 1&nbsp;080&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Серина Уилямс]]
| 0-6 6-3 3-0 отк.
Ред 428:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Филдерщат]]
| II - $ 535&nbsp;000
| {{флагче|Белгия|Белгия}} [[Ким Клайстърс]]
| 6-0 6-3
Ред 434:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Швейцария|Швейцария}} [[Цюрих Оупън|Цюрих]]
| I - $ 1&nbsp;080&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 6-4 4-6 7-5
Ред 440:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
|{{Флагче|Русия|Русия}} [[Купа Кремъл|Москва]]
| I - $ 1&nbsp;080&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| 6-3 6-1
Ред 452:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''2001'''
| {{флагче|Австралия|Австралия}} [[Сидни]]
| II - $ 515&nbsp;000
| {{флагче|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 6-3 4-6 7-5
Ред 458:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Катар|Катар}} [[Катар Тотал Оупън|Доха]]
| III - $ 170&nbsp;000
| {{флагче|Франция}} [[Сандрин Тестю]]
| 6-3 6-2
Ред 464:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{Флагче|ОАЕ}} [[Дубай]]
| II - $ 565&nbsp;000
| {{флагче|Франция}} [[Натали Тозиа]]
| 6-4 6-4
Ред 470:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''2002'''
| {{флагче|Австралия|Австралия}} [[Сидни]]
| II - $ 585&nbsp;000
| {{флагче|САЩ}} [[Меган Шонеси]]
| 6-2 6-3
Ред 476:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 1&nbsp;224&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Моника Селеш]]
| 7-6(6) 4-6 6-3
Ред 482:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''2006'''
| {{Флагче|Италия|Италия}} [[Рим Мастърс|Рим]]
| I - $ 1&nbsp;340&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Динара Сафина]]
| 6-2 7-5
Ред 488:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Индия|Индия}} [[Калкута]]
| III - $ 175&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Олга Пучкова]]
| 6-0 6-4
Ред 494:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''2007'''
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 1&nbsp;340&nbsp;000
| {{Флагче|Сърбия|Сърбия}} [[Ана Иванович]]
| 6-4 6-2
Ред 516:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Хамбург]]
| II - $ 430&nbsp;000
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Кончита Мартинес]]
| 0-6 1-6
Ред 522:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''1996'''
| {{Флагче|Италия|Италия}} [[Рим Мастърс|Рим]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Кончита Мартинес]]
| 2-6 3-6
Ред 528:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Швейцария|Швейцария}} [[Цюрих Оупън|Цюрих]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| 2-6 2-6
Ред 546:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''1998'''
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 6-3 6-3
Ред 552:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Маями]]
| I - $ 1&nbsp;900&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Винъс Уилямс]]
| 2-6 7-5 2-6
Ред 558:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Лос Анжелис]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 6-4 4-6 3-6
Ред 570:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''1999'''
| {{флагче|Австралия|Австралия}} [[Сидни]]
| II - $ 420&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 4-6 3-6
Ред 588:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Швейцария|Швейцария}} [[Цюрих Оупън|Цюрих]]
| I - $ 1&nbsp;050&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Винъс Уилямс]]
| 3-6 4-6
Ред 594:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Филаделфия]]
| II - $ 520&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 3-6 4-6
Ред 612:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Скотсдейл]]
| II - $ 535&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| не се играе
Ред 618:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[БНП Париба Оупън|Индиън Уелс]]
| I - $ 2&nbsp;000&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 6-4 4-6 0-6
Ред 624:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Филаделфия]]
| II - $ 535&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 6-7(7) 4-6
Ред 636:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 1&nbsp;188&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| 7-6(4) 4-6 2-6
Ред 642:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Чарлстън (Южна Каролина)|Чарлстън]]
| I - $ 1&nbsp;200&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Дженифър Каприати]]
| 0-6 6-4 4-6
Ред 654:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[БНП Париба Оупън|Индиън Уелс]]
| I - $ 2&nbsp;100&nbsp;000
| {{Флагче|Словакия|Словакия}} [[Даниела Хантухова]]
| 3-6 4-6
Ред 660:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''2006'''
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 1&nbsp;340&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Елена Дементиева]]
| 2-6 0-6
Ред 666:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|-
|{{флагче|Канада|Канада}} [[Монреал]]
| I - $ 1&nbsp;340&nbsp;000
| {{флагче|Сърбия и Черна гора|Сърбия и Черна гора}} [[Ана Иванович]]
| 2-6 3-6
Ред 672:
| style="text-align:center; vertical-align:top;"|'''2007'''
| {{флагче|Австралия|Австралия}} [[Мондиал Аустрелиан Хардкорт|Голд Коуст]]
| III - $ 175&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Динара Сафина]]
| 3-6 6-3 5-7
Ред 696:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Хамбург]]
| II - $ 430&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Джиджи Фернандес]]
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Кончита Мартинес]]<br>{{флагче|Аржентина|Аржентина}} [[Патрисия Тарабини]]
Ред 710:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Швейцария|Швейцария}} [[Цюрих Оупън|Цюрих]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Хелена Сукова]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Никол Аренд]]<br>{{флагче|Беларус|Беларус}} [[Наталия Зверева]]
Ред 724:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Париж]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Александра Фусаи]]<br>{{Флагче|Италия|Италия}} [[Рита Гранде]]
Ред 731:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Хилтън Хед Айлънд]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Мери-Джо Фернандес]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]<br>{{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
Ред 738:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Станфорд (Калифорния)|Станфорд]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Кончита Мартинес]]<br>{{флагче|Аржентина|Аржентина}} [[Патрисия Тарабини]]
Ред 745:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Сан Диего]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Ейми Фрейзър]]<br>{{флагче|САЩ|САЩ}} [[Кимбърли По]]
Ред 752:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Лайпциг]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| {{флагче|Индонезия|Индонезия}} [[Яюк Базуки]]<br>{{флагче|Чехия|Чехия}} [[Хелена Сукова]]
Ред 759:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Филдерщат]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]<br>{{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
Ред 766:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Швейцария|Швейцария}} [[Цюрих Оупън|Цюрих]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]
| {{флагче|СССР|СССР}} [[Лариса Савченко]]<br>{{флагче|Чехия|Чехия}} [[Хелена Сукова]]
Ред 773:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''1998'''
| {{флагче|Австралия|Австралия}} [[Сидни]]
| II - $ 342&nbsp;500
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Хелена Сукова]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Катрина Адамс]]<br>{{флагче|САЩ|САЩ}} [[Мередит Макграт]]
Ред 787:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|Хърватия|Хърватия}} [[Миряна Лучич]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]<br>{{флагче|Беларус|Беларус}} [[Наталия Зверева]]
Ред 794:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Кей Бискейн]]
| I - $ 1&nbsp;900&nbsp;000
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]<br>{{флагче|Беларус|Беларус}} [[Наталия Зверева]]
Ред 815:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Лос Анжелис]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Беларус|Беларус}} [[Наталия Зверева]]
| {{флагче|Тайланд|Тайланд}} [[Тамарин Танасугарн]]<br>{{флагче|Украйна|Украйна}} [[Елена Татаркова]]
Ред 822:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Канада|Канада}} [[Монреал]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| {{флагче|Индонезия|Индонезия}} [[Яюк Базуки]]<br>{{Флагче|Нидерландия|Холандия}} [[Каролин Вис]]
Ред 843:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[БНП Париба Оупън|Индиън Уелс]]
| I - $ 1&nbsp;400&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Мери-Джо Фернандес]]<br>{{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
Ред 850:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Кей Бискейн]]
| I - $ 2&nbsp;075&nbsp;000
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Мери-Джо Фернандес]]<br>{{флагче|САЩ|САЩ}} [[Моника Селеш]]
Ред 857:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{Флагче|Италия|Италия}} [[Рим Мастърс|Рим]]
| I - $ 1&nbsp;050&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Александра Фусаи]]<br>{{флагче|Франция|Франция}} [[Натали Тозиа]]
Ред 864:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Великобритания|Великобритания}} [[Ийстбърн]]
| II - $ 520&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]<br>{{флагче|Беларус|Беларус}} [[Наталия Зверева]]
Ред 878:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''2000'''
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 1&nbsp;080&nbsp;000
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Мери Пиърс]]
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Александра Фусаи]]<br>{{флагче|Франция|Франция}} [[Натали Тозиа]]
Ред 892:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Канада|Канада}} [[Монреал]]
| I - $ 1&nbsp;080&nbsp;000
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Натали Тозиа]]
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Жюли Алар-Декюжи]]<br>{{флагче|Япония|Япония}} [[Ай Сугияма]]
Ред 899:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Филдерщат]]
| II - $ 535&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]<br>{{флагче|Австрия|Австрия}} [[Барбара Шет]]
Ред 906:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Швейцария|Швейцария}} [[Цюрих Оупън|Цюрих]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Кимбърли По]]<br>{{флагче|Франция|Франция}} [[Ан-Гаел Сидо]]
Ред 913:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Филаделфия]]
| II - $ 535&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Лиза Реймънд]]<br>{{флагче|Австралия|Австралия}} [[Рене Стъбс]]
Ред 927:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''2001'''
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Купа Кремъл|Москва]]
| I - $ 1&nbsp;185&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Елена Дементиева]]<br>{{Флагче|Русия|Русия}} [[Лина Краснорутская]]
Ред 941:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Хамбург]]
| II - $ 585&nbsp;000
| {{флагче|Австрия|Австрия}} [[Барбара Шет]]
| {{Флагче|Словакия|Словакия}} [[Даниела Хантухова]]<br>{{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]
Ред 947:
|-
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''2007'''
| {{флагче|Катар|Катар}} [[Катар Тотал Оупън| Доха]]
| II - $ 1&nbsp;340&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Мария Кириленко]]
| {{флагче|Унгария|Унгария}} [[Агнеш Саваи]]<br>{{флагче|Чехия|Чехия}} [[Владимира Ухлирова]]
Ред 966:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''1995'''
| {{флагче|Канада|Канада}} [[Торонто]]
| I - $ 806&nbsp;250
| {{флагче|Хърватия|Хърватия}} [[Ива Майоли]]
| {{флагче|Аржентина|Аржентина}} [[Габриела Сабатини]]<br>{{Флагче|Нидерландия|Холандия}} [[Бренда Шулц-МакКарти]]
Ред 973:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''1996'''
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Хамбург]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Джиджи Фернандес]]
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]<br>{{Флагче|Нидерландия|Холандия}} [[Бренда Шулц-МакКарти]]
Ред 980:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{Флагче|Италия|Италия}} [[Рим Мастърс|Рим]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Джиджи Фернандес]]
| {{флагче|Испания|Испания}} [[Аранча Санчес-Викарио]]<br>{{Флагче|Румъния|Румъния}} [[Ирина Спърля]]
Ред 987:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Открито първенство на Германия по тенис (жени)|Берлин]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Хелена Сукова]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Мередит Макграт]]<br>{{флагче|СССР|СССР}} [[Лариса Савченко]]
Ред 994:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Филдерщат]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Хелена Сукова]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Никол Аренд]]<br>{{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
Ред 1001:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''1997'''
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 926&nbsp;250
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Джиджи Фернандес]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]<br>{{флагче|Беларус|Беларус}} [[Наталия Зверева]]
Ред 1008:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''1998'''
| {{флагче|Германия|Германия}} [[Хамбург]]
| II - $ 450&nbsp;000
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| {{флагче|Австрия|Австрия}} [[Барбара Шет]]<br>{{флагче|Швейцария|Швейцария}} [[Пати Шнидер]]
Ред 1015:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''1999'''
| {{флагче|Япония|Япония}} [[Токио]]
| I - $ 1&nbsp;050&nbsp;000
| {{флагче|Чехия|Чехия}} [[Яна Новотна]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Линдзи Дейвънпорт]]<br>{{флагче|Беларус|Беларус}} [[Наталия Зверева]]
Ред 1029:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''2000'''
| {{флагче|Австралия|Австралия}} [[Сидни]]
| II - $ 460&nbsp;000
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Мери Пиърс]]
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Жюли Алар-Декюжи]]<br>{{флагче|Япония|Япония}} [[Ай Сугияма]]
Ред 1043:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|-
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Купа Кремъл|Москва]]
| I - $ 1&nbsp;080&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|Франция|Франция}} [[Жюли Алар-Декюжи]]<br>{{флагче|Япония|Япония}} [[Ай Сугияма]]
Ред 1050:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''2001'''
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Сан Диего]]
| II - $ 750&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|Зимбабве|Зимбабве}} [[Кара Блек]]<br>{{Флагче|Русия|Русия}} [[Елена Лиховцева]]
Ред 1057:
| style="text-align:center; vertical-align:middle;"|'''2002'''
| {{флагче|Австралия|Австралия}} [[Сидни]]
| II - $ 585&nbsp;000
| {{Флагче|Русия|Русия}} [[Анна Курникова]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Лиза Реймънд]]<br>{{флагче|Австралия|Австралия}} [[Рене Стъбс]]
Ред 1091:
|-
| style="text-align:center;"|'''2001'''
| [[КартинкаФайл:Flag of Australia.svg|20px|Австралия]] [[Пърт (Западна Австралия)|Пърт]], [[Хопман къп]]
| {{флагче|Швейцария|Щвейцария}} [[Роджър Федерер]]
| {{флагче|САЩ|САЩ}} [[Моника Селеш]]<br>{{флагче|САЩ|САЩ}} [[Ян-Майкъл Гамбил]]
Ред 1107:
|-
| style="text-align:center;"|'''1996'''
| [[КартинкаФайл:Flag of Australia.svg|20px|Австралия]] [[Пърт (Западна Австралия)|Пърт]], [[Хопман къп]]
| {{флагче|Швейцария|Щвейцария}} [[Марк Росе]]
| {{флагче|Хърватия|Хърватска}} [[Ива Майоли]]<br>{{флагче|Хърватия|Хърватска}} [[Горан Иванишевич]]