Уикипедия:Разговори: Разлика между версии

Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 247:
 
::: За подпис използвайте четири вълнички или съответния бутон – не копирайте поставения по-рано шаблон за липса на подпис. За повече информация вижте [[Уикипедия:Потребителски подпис]].<br><span style="font-family: 'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color: silver;">— [[User:Iliev|Luchesar]] • <small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 12:55, 3 юли 2019 (UTC)
 
:Всичко останало настрана, не съм убеден доколко заглавието на статията би било адекватно в този си вид. Господинът действително е много по-известен в амплоато си на автор на фалшиви новини, а не на книги. Чисто от професионален интерес следя "кариерата" му и не виждам причина да оставяме статия, която би била очевиден продукт на самопромотиране и ще служи само на тези цели (във всеки друг случай бих бил склонен да приема, че потребителят [[Уикипедия:Прилагайте презумпцията за добронамереност|има добри намерения]], но тук съм абсолютно сигурен, че не е така). Тук имаме опит за придобиване на легитимност чрез Уикипедия, каквато е и на практика цялата дейност на автора с всички сайтове и страници в социалните мрежи, които поддържа именно с тази цел. Не мисля, че това трябва да се допуска. В случай, че някой различен от г-н Божилов се заеме да пише статията, то тя следва да се позовава на материали като тези (наред със стотици други с подобно съдържание):
*[https://www.ploshtadslaveikov.com/shifarat-na-dobri-bozhilov-i-zadrugata-na-falshivite-novini/ Шифърът на Добри Божилов и Задругата на фалшивите новини]
*[https://tribune.bg/bg/politika/babikyan-i-dobri-bozhilov---bashtite-na-saytovete-informirannet-4udoslav-gudelnews-i-vale-niuz/ Арман Бабикян и Добри Божилов - "бащи" на сайтове за фейк новини] - тази специално я има в редица медии и на практика е нещото, с което г-н Божилов е най-известен.
*[https://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2016/12/24/2889141_lesnata_recepta_za_nova_media/ Лесната рецепта за "нова медиа"]
*[https://btvnovinite.bg/bulgaria/falshiva-novina-prati-turski-tankove-u-nas.html Фалшива новина прати турски танкове у нас].
--[[Потребител:Laveol|Лавеол]] ([[Потребител беседа:Laveol|беседа]]) 14:11, 3 юли 2019 (UTC)