Награда „Вюрт“ за европейска литература

Международната награда „Вюрт“ за европейска литература (на немски: Würth-Preis für Europäische Literatur) се присъжда след 1998 г. на всеки две години като отличие „за литературните стремежи да се съхрани културното многообразие на Европа“. Наградата е учредена от немската Фондация „Вюрт“, Баден-Вюртемберг.

Отличието е на стойност 25 000 €.

Носители на наградата редактиране

Източници редактиране

  1. Peter Nadas bekommt Würth-Literaturpreis // Der Standard. 27 March 2014. Посетен на March 28, 2014.
  2. Peter Handke erhält Würth-Preis für Europäische Literatur Архив на оригинала от 2016-03-04 в Wayback Machine., Deutschlandradio Kultur vom 14. Oktober 2015.
  3. Christoph Ransmayr erhält Würth-Preis Архив на оригинала от 2017-12-11 в Wayback Machine., Deutschlandradio Kultur vom 11. Dezember 2017.
  4. rbb. Preis für Europäische Literatur für David Grossmann // 13. Dezember 2019.
  5. Stiftung Würth. Würth-Preis für Europäische Literatur // Stiftung Würth.
  6. Annie Ernaux mit Würth-Preis für Europäische Literatur ausgezeichnet, Boersenblatt.net, 28. Dezember 2021.

Външни препратки редактиране

    Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Stiftung_Würth#Würth-Preis_für_Europäische_Literatur в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​